top of page
Image by N.

Geboortereis voor persoonlijke groei

Opzoek naar jezelf en je krachtbronnen: conceptie, zwangerschap en geboorte

Je eigen conceptie, zwangerschap en geboorte onderzoeken kan ik iedereen aanraden. Het is een periode waarin veel gebeurt en je zou kunnen zeggen dat hier de blauwdruk wordt gemaakt voor de rest van je leven. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, mentaal en energetisch. Het onbewuste geheugen slaat in deze periode herinneringen op in ons lichaam en in onze geest die later veel invloed hebben op ons gedrag, onze gevoelens en onze gesteldheid.

Kortom de conceptie, zwangerschap en geboorte is een periode waar veel onbewuste processen hun oorsprong vinden. Processen die nu nog door kunnen werken, bijvoorbeeld in de vorm van fysieke klachten, belemmerende overtuigingen (bijvoorbeeld niemand houdt van mij) en overlevingsstrategieën zoals, bindingsangst, perfectionisme en bepaalde eetpatronen. Door te werken met deze onbewuste fysieke en geestelijke herinneringen én door je bewust te worden van je creatiekracht in deze periode, kun je met een aantal sessies veel bereiken.


Voor wie


Wil je werken aan je persoonlijke en spirituele groei? Dan zijn deze sessies een bijzondere ervaring die je veel op zullen leveren. Verder zijn deze sessies bijvoorbeeld aan te raden in de volgende situaties:

 • Je weet dat je tijdens de geboorte iets traumatisch hebt meegemaakt en je voelt dat dit nu nog steeds doorwerkt in je leven.

 • Je hebt last van bindingsangst.

 • Je hebt één of meerdere keren een burn-out gehad en je wilt grip krijgen op de onderliggende patronen die hier aan ten grondslag liggen.

 • Je wilt meer te weten komen over je zielsopdracht en welke thema’s jij in dit leven mag uitwerken.  

 • Bij angsten of klachten die je al je leven lang hebt.

 • Je wilt je overlevingsstrategieën onderzoeken.

 • Je wilt meer inzicht in de relatie met je ouders.


Soms weet je van jezelf dat je tijdens de geboorte iets traumatisch hebt mee gemaakt, zoals bijvoorbeeld een stikervaring door de navelstreng om je nek en ergens weet je dat dit doorwerkt in je leven. Maar ook als er tijdens de conceptie, zwangerschap en geboorte op het eerste gezicht niet zoveel bijzonders aan de hand lijkt te zijn, blijkt het tijdens sessies toch een bron voor zelfkennis en zelfontwikkeling.

Wat

 • We doorlopen tijdens de sessies de conceptie, zwangerschap en geboorte en gaan opzoek naar belangrijke momenten, overlevingsstrategieën en belemmerende overtuigingen.

 • Hierbij onderzoeken we onder andere welke ervaringen, emoties, trauma’s en overtuigingen jij onbewust van je moeder en anderen hebt overgenomen en welke van jou zelf zijn.

 • Trauma’s tijdens de zwangerschap en geboorte actualiseren vaak eigen vorige levens en sterfervaringen. Meestal zitten hier zielsopdrachten in verwerkt, voorgenomen leerprocessen. Ook hier gaan we naar opzoek.

 • Vaak gaan we ook terug naar het moment waarop je besloot om te incarneren. Wat was je gevoel hierbij, wat waren je voornemens en je doel?

 • Met behulp van een opstelling van je zwangerschap versterken we je creatiekracht.

Om de periode van conceptie, zwangerschap en geboorte goed te onderzoeken zijn gemiddeld 3 tot 5 sessies voldoende.

Innerlijk kindwerk: Diensten

'The past lives within the present, and our ancestors breathe through our children.'

Elif Shafak

Innerlijk kindwerk: Beroemd citaat
bottom of page