top of page

Over mij

Akke Zijlstra - 2022 - online res-7.jpg

“Alsof je dit al kende

voor je het zag. Er geweest was,

voor je er zou komen.


Zo thuis.”


Kees spiering


Dit gedichtje stond op het geboortekaartje van mijn jongste dochter en precies dit gevoel had ik ook toen ik meer dan 20 jaar geleden kennis maakte met regressie- en reïncarnatietherapie. Na mijn eerste sessie wist ik dat ik dit werk ook wilde gaan doen! Misschien wel voor het eerst in mijn leven was er geen twijfel: dit wil ik en dit kan ik. Er ging een wereld voor mij open.


Ik begon te lezen over regressietherapie en het voelde zo vertrouwd, zoveel dingen vielen op zijn plek. Ik wilde dan ook de opleiding gaan volgen, maar helaas was er toen nog een leeftijdsgrens en ik was (begin 20) nog niet zo dapper om ondanks dat toch een poging te wagen om er tussen te komen.  En mijn leven ging verder….

Ik werd loopbaanbegeleider, werkte in het onderwijs met jongeren en volwassenen, ontmoette mijn man, en er kwamen drie prachtige kinderen, inclusief slapeloze nachten en andere uitdagingen. De regressie- en reïncarnatietherapie raakte in deze periode op de achtergrond. Totdat mijn kinderen met verhalen kwamen over hun vorige leven. Ze moesten op de vlucht en waren elkaar kwijt geraakt. Dat was voor mij het moment waarop mijn eigen interesse weer wakker werd. Ik ben toen alsnog de opleiding voor transpersoonlijke regressietherapie gaan volgen bij het Tasso instituut van Hans ten Dam en daarna gestart met mijn eigen praktijk.

Voor mij is het een vak waarin ik mijn (vorige ;-) levenservaring kwijt kan, waarin al mijn creativiteit en interesses een plek hebben, waarin ik kan doen waar ik goed in ben en waarin ik kan zijn wie ik ben. En dat “er zijn” is misschien wel het belangrijkste aspect. Vaak voelt het alsof ik alleen al door er te zijn de ruimte open voor mijn cliënten waarin ze zelf kunnen en mogen helen en groeien. Een ruimte waarin alles wat nodig is omhoog mag komen, als de tijd er rijp voor is: traumatische ervaringen in dit leven, innerlijke kinderen, ervaringen uit vorige levens, ervaringen in het “tussenbestaan”, en zelfs ervaringen in andere dimensies en andere universums en als andere levensvormen. Ja, ook draken en ruimtewezens komen voorbij in mijn praktijk.

Zweverig? Nee, ik sta als nuchtere Fries (geland in Zutphen) met beide benen op de grond. Het doel is het verleden wat NU nog in jou leeft en je op wat voor manier dan ook belemmert, te helen, zodat JIJ weer verder kunt, gewoon in het hier en nu.

Over mij: Over mij
bottom of page