top of page
134452657_223585769364541_73619984470487

Hoe verloopt een sessie

Wat kun je verwachten

Hoe verloopt een sessie: Welkom

De eerste afspraak bestaat vaak uit een uitgebreide intake. Soms is er dan nog tijd voor een korte sessie. Een vervolgafspraak begint altijd met een kort voorgesprek. Hierin verhelderen we het doel: wat wil jij bereiken in deze sessie. Ook gaan we opzoek naar de juiste ingang voor de sessie door het onderwerp waar je aan wilt werken kort te verkennen.

Bij de start van een sessie gaan de meeste cliënten liggen, maar mocht je het fijner vinden om te blijven zitten dan kan dat uiteraard. En soms werken we ook, net als bij opstellingen, met matjes in de ruimte.

Tijdens de sessie kom je vaak als vanzelf in een soort van lichte trance. Dit kun je vergelijken met helemaal opgaan in een goed boek of een goede film. Tegelijk ben jij je gewoon bewust van het hier en nu en je houdt zelf de regie over je eigen sessie.

Herbelevingen tijdens een sessie ervaart iedereen anders: sommige mensen zien de beelden levendig voor zich en anderen “weten” wat er gebeurt of voelen wat er gebeurt. Je hoeft je geen zorgen te maken over dat jij dat niet kunt, vaak zit je er al in voordat je het in de gaten hebt en binnen de regressietherapie zijn er verschillende manieren om je hierbij te helpen. Naast de herbeleving kijken we in de sessie bijvoorbeeld ook naar hoe de situatie heeft doorgewerkt in je huidige leven en we doen het nodige energiewerk. Niet-eigen energie laten we los en eigen verloren energie halen we terug.


Aan het einde van de sessie kom je weer terug uit de lichte trance. Tijdens de sessie heb je hard gewerkt en soms heb je daarna even tijd nodig om bij te komen. We sluiten af met een kopje thee, een stuk chocola en een kort nagesprek.

Gemiddeld duurt een sessie, inclusief voor- en nagesprek ongeveer 2,5 uur. Maar langer of korter komt ook voor.

Hoe verloopt een sessie: Over mij
bottom of page