top of page
woman%20and%20child%20grayscale%20photo_edited.jpg

Stand-in sessie

Voor een (jong) kind of geliefde die het zelf niet kan.

Een cliënt is niet altijd zelf in staat om een sessie te doen. Denk bijvoorbeeld aan baby’s of hele kleine kinderen of aan mensen die te ziek en zwak zijn om zelf een sessie te doen (bijvoorbeeld bij alzheimer of coma).

Dan is het mogelijk om een stand-in sessie te doen waarbij iemand anders de sessie doet voor de cliënt. Voorwaarde is dan wel dat de representant een goede band heeft met de cliënt, zoals bijvoorbeeld een moeder of grootouder van een kind.

Tijdens een stand-in sessie nodigen we de cliënt uit in de personificatieruimte: we visualiseren de cliënt en kunnen op deze manier met hem of haar werken. Voordat we dan starten vragen we de cliënt uiteraard om toestemming. Het klinkt wellicht gek, maar de ervaring leert dat een stand-in sessie vaak net zo goed werkt als een gewone sessie!

Wanneer komen mensen voor een stand-in sessie? De redenen hiervoor zijn heel divers. Vaak heeft de cliënt om wat voor reden dan ook moeite met communiceren en heeft de omgeving de behoefte om iemand beter te begrijpen en/of een oplossing te zoeken voor een probleem. Denk aan baby’s die onverklaarbaar veel huilen, angsten bij het slapen gaan, boosheid e.d. Ook bij een ongeboren kind kunnen we een sessie doen, bijvoorbeeld bij een dreigende miskraam of wanneer de moeder abortus overweegt.

Stand-in sessie: Diensten
bottom of page